Terug

Paprika Daisy

Deze hoge opbrengst gevende paprika-soort is met de mildzoete, zeer aangename smaak een echte knabbel- en snoepgroente. Reeds met zijn prachtige kleur in een zachte perzik-oranje maakt de paprika nieuwsgierig en wekt de eetlust op. Het bijzondere: Terwijl u bij de oudere soorten steeds de pikant smakende zaden binnenin moet uitknippen, zijn deze bij ‚Daisy‘ dichtbij de vruchtaanzet. Gourmets, gezondheidsfans en kinderen kunnen dus de smakelijk glanzende, spitse, zoetaromatische vruchten tussendoor in zijn geheel knabbelen of voor knapperige sla-snacks gebruiken zonder deze te moeten schrappen.

Als snoepgroente op het balkon of het terras ontwikkelen de in de pot ca. 40 cm hoge planten vele vruchten, die eerst groen en dan oranje afrijpen en eerbij nog smakelijker worden. De rijptijd duurt vanaf augustus tot oktober. De ruige, van nature resistente planten gedijen ook in de volle grond op perken, in de broeibak, de broeikas of de wintertuin.

 

Standplaats

Geef de paprika een voedselrijke, humeuze en doorlaatbare bodem en een warme, windbeschutte, zonnige standplaats in de volle grond, op het terras en het balkon of in de broeikas.

 

Tips

Als u de eerste knop uitbreekt, ontwikkelen zich straks nieuwe knoppen en de opbrengst wordt allemaal groter. Houdt de planten gelijkmatig vochtig. Paprika smaakt als rauwkost wonderwel met kaas, als snack en in blokken of strepen gesneden in verschillende salades. Kan ook goed in soepen worden gebruikt of worden ingevroren.

Trusted Shops Guarantee