Terug

Wortelen 'Adelaide'

De malse, zeer vroege worteltjes zijn een delicatesse: slechts finger dikte en 8-12 cm lang. Zij zijn suikerzoet, knapperig en tegelijk sappig. Deze F1-hybride hebben de vorm van een smalle Amsterdamse drijftype.

De lekkere wortels gedijen niet alleen in de vroege zomer maar ook in sets gezaaid de hele zomer door. Als late teelt in juli krijgt u nog malse wortels in de herfst. Deze geweldige snack-groente kan goed worden bewaard en heeft een langdurige knapperigheid. Kinderen houden van deze kleine, handige, suikerzoete hapje voor tussendoor.

 

Standplaats

Wortels hebben volle zon en een diepgrondig losgemaakte, voedselrijke tuinbodem zonder stuwvocht nodig. Op zware bodems is het raadzaam deze op 10 cm hoge dammen te zaaien.

 

Tips

Als beschutting tegen plaagdieren adviseren wij het afdekken met een insectenbeschermnet als een biologisch effectieve barrière tegen luizen, wortelvliegen, slakken, hagel en wind. Als u de wortels in een kist met vochtige zand stapelt en in een koele kelder plaatst, kunt u deze tot het eind van de winter fris en knapperig houden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee