Terug

Zucchini Black Forest

Klimmende groei, daarom minder plaats nodig. Betere kwaliteit en gemakkelijke oogst zonder bukken. Zeer vele, kleine, malse vruchten. Immens hoge opbrengst gevend.

‚Black Forest‘ is een opmerkelijke kweek met vele voordelen. Haar groei is ruimtesparend, omdat ze klimt of kruipt als het klimmen niet mogelijk is. Het oogsten gaat makkelijk af, zonder bukken kunnen de vele uitnemende, kleine vruchten met een van kenners gewaardeerde grootte van 10 tot maximaal 25 cm lengte worden geplukt. U kunt vanaf juni tot aan de vorst doorgaans vruchten oogsten. De planten zijn groeikrachtig en uiterlijkst robuust. Ze komen ook goed overweg met regen of koudere periodes en ontwikkelen erbij verder ononderbroken nieuwe vruchten. De planten met hun grote dottergele bloemen en de gevlekte bladeren zien ook aantrekkelijk uit. Ze zijn – in grotere kuipen geplant – ook een voedzame sier voor het balkon. Courgette kan veelzijdig worden toebereid: als rauwkost in plakken gesneden, voor salades, gesmoord met tomaten, uien, paprika en aubergines tezamen als ratatouille op Provencaalse wijze of in plakken gesneden, gepaneerd en in olijfolie aangebraden.

 

Standplaats

Geef deze soort een beschutte plek in de volle zon of in de halfschaduw. Een rankhek of de verdeling op snoeren zijn aan te bevelen. Prefereert een voedselrijke, doorlaatbare bodem.

 

Tips

Bijzonder lekker zijn de jonge, malse vruchten en de grote gele bloemen, die voor de middag openen. U kunt deze in omeletdeeg rollen en in olie bakken en dan met een beetje zout of suiker als een knapperige delicatesse opdienen!

omhoog
Trusted Shops Guarantee