Terug

Gekrulde Tuinkers

Waterkers is snelgroeiend en heeft een pittig-pikante smaak. Het eenjarig specerijkruid ontwikkelt grote, gekrulde bladeren. Gebruikt worden de bladeren slechts fris voor de toebereiding van salades, voor het kruiden van eieren-, noedel-, kwark-, vis- en vleesgerechten, als broodbeleg en als decoratie. Waterkers heeft een hoog gehalte aan vitamine C en is rijk aan calcium. Het rijkelijke gebruik van waterkers stimuleert de hele stofwisseling en de bloedsomloop.

 

Teelt en Verzorging

De uitzaaiing gebeurt het hele jaar op de vensterbank in schalen of potten met aarde of vloeipapier. Vanaf maart tot september is de uitzaaiing in de volle grond in rijen of breed verdeeld mogelijk. Het zaad slechts 0,2 tot 0,5 cm dik met aarde bedekken. Kiemtemperatuur 15-20°C. Kiemduur 3-6 dagen.

 

Oogst

8-10 dagen na de uitzaaiing kunt u de frisse bladeren snoeien.

 

Tip

Houdt van een halfschaduwrijke tot schaduwrijke standplaats. Door er opvolgende uitzaaiingen elke veertien dagen wordt de behoefte aan waterkers voorzien.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee