Terug

Tomate Carprese

uitzaaiing: eind februari tot begin april op vensterbank, broeikas

kieming: 10-14 dagen bij een temperatuur van 20-25°C

teelt

in potten verspenen

 

afstand

60 x 80 cm

 

oogst

juli tot oktober

 

Niet alleen in Italië zijn deze smakelijke mini tomaatjes van het type San Marzano erg geliefd. Ze zijn goed te snijden en bevatten veel inhoud. Men gebruikt ze daarom niet alleen bij brood, sla en als snack, maar ook om te pureren, voor soep en om te koken (ontdaan van de schil). “Caprese” is ook geschikt om te drogen of in te vriezen. Ze is groeikrachtig, robuust, rijpt halfvroeg en is daarom zowel voor de teelt in de volle grond als ook voor in een kasje uitstekend geschikt. De kleine langwerpige pruimvormige rode vruchten hebben een aangename, krachtige smaak. De ca. 150-180 cm hoge planten dragen vele trossen met dicht op elkaar zittende 25 g zware vruchten en leveren zodoende een hoge opbrengst.

 

Standplaats

Tomaten prefereren een doorlaatbare, voedselrijke, humeuze en vochtige bodem en een warme, zonnige en windbeschutte standplaats.

 

Tip

Tomaten hebben veel water en voedingsstoffen nodig. Daarom is het belangrijk de planten rijkelijk te gieten en te bemesten. Wij bevelen geënte planten aan. Deze zijn zo groeikrachtig dat ze tot aan drie scheuten kunnen onderhouden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee