Terug

Tomate Philovita

uitzaaiing: vensterbank/broeikas, eind februari tot half april

kieming

10-14 dagen bij een temperatuur van 18-24°C

 

teelt

straks na de opkomst in potten verspenen

 

afstand

60 x 80 cm

 

oogst

juli tot oktober

 

Cherrytomaat. Van nature zeer tolerant tegen de aardappelziekte. Zeer goede aroma, hoge opbrengst. F1-hybride voor de volle grond of de broeikas. Met deze uitstekend smakende cherrytomaat is voor het eerst een tot nu toe nooit bereikte doorbraak in de natuurvriendelijke plantenbescherming gelukt. De planten zijn groeikrachtiger en hebben een verhoogte resistentie tegen wortelnematoden. Ze is zeer tolerant tegen de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans), die bij regenachtige weer vaak de planten liet in elkaar zakken en de vruchten ongenietbaar maakte.

De tot nu toe benodigde spuitmiddelen of logge veiligheidsmaatregels door het overbouwen zijn daarmee niet meer nodig. ‚Philovita‘ is daardoor uitstekend geschikt om zowel in de volle grond als in de broeikas te kweken. De kersgrote, ronde, rode vruchten hebben een krachtige, fruitige aroma en zijn een echte genot. De ca. 200 cm hoge planten dragen vele trossen met dicht op elkaar zittende vruchten en leveren zodoende een hoge opbrengst.

 

Standplaats

Tomaten prefereren een doorlaatbare, voedselrijke, humeuze en vochtige bodem en een warme, zonnige en windbeschutte standplaats.

 

Tips

Tomaten hebben veel water en voedingsstoffen nodig. Daarom is het belangrijk de planten rijkelijk te gieten en te bemesten. Wij bevelen geënte planten aan. Deze zijn zo groeikrachtig dat ze tot aan drie scheuten kunnen onderhouden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee