Terug

Tomate Phantasia

uitzaaiing

vensterbank/broeikas, eind februari tot half april

 

kieming

10-14 dagen bij een temperatuur van 18-24°C

 

teelt

straks na de opkomst in potten verspenen

 

afstand

60 x 80 cm

 

oogst

juli tot oktober

 

Ronde staftomaat. Van nature zeer tolerant tegen de aardappelziekte. Zeer goede aroma, hoge opbrengst. F1-hybride voor de volle grond of de broeikas. Met deze bijzonder winstgevende ronde staftomaat is voor het eerst een tot nu toe nooit bereikte doorbraak in de natuurvriendelijke plantenbescherming gelukt. Ze is zeer tolerant tegen de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans), die bij regenachtige weer vaak de planten liet in elkaar zakken en de vruchten ongenietbaar maakte. De tot nu toe benodigde spuitmiddelen of logge veiligheidsmaatregels door het overbouwen zijn daarmee niet meer nodig. ‚Phantasia‘ is bijzonder groeikrachtig en robuust, rijpt vroeg en is daardoor uitstekend geschikt om zowel in de volle grond als in de broeikas te kweken. De middelgrote, ronde en stevige, rode 90-100g zware vruchten hebben een aangename krachtige smaak. De ca. 200 cm hoge planten dragen vele trossen met dicht op elkaar zittende vruchten en leveren zodoende een hoge opbrengst.

 

Standplaats

Tomaten prefereren een doorlaatbare, voedselrijke, humeuze en vochtige bodem en een warme, zonnige en windbeschutte standplaats.

 

Tips

Tomaten hebben veel water en voedingsstoffen nodig. Daarom is het belangrijk de planten rijkelijk te gieten en te bemesten. Wij bevelen geënte planten aan. Deze zijn zo groeikrachtig dat ze tot aan drie scheuten kunnen onderhouden.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee