Terug

Groenlof 'Jupiter'

uitzaaiing

eind mei tot eind juni, in potten of in voren in de volle grond

kieming

10-14 dagen bij een temperatuur van 15-20°C

teelt

uitplanten of uitdunnen

afstand

30 x 40 cm

oogst

augustus tot november

De wilde cichorei is een populaire specialiteit uit Noord-Italië, is in Zwitserland onder de naam “Fleischkraut“ bekend en wordt bij ons steeds populairder. Vlak voordat de kroppen rijp zijn draaien de bladeren zich strak om elkaar heen en vormen een lange langwerpige krop (35-40 cm). Wanneer u de buitenste bladeren verwijderd, kunt u de slakroppen in de koelkast lang bewaren. De bladeren zijn sappig en knapperig. De kroppen kunt u smoren of garen in de oven, lekker met kaas gratineren en met vlees serveren. Door de licht bittere smaak van „Jupiter“ is deze groente uitermate geschikt voor mediterrane salades met balsamico azijn, zout, peper en olijfolie.

Standplaats

Op een zonnige standplaats met een voedselrijke, niet te droge bodem gedijt groenlof erg goed. De wilde cichorei komt goed overweg met matige vorst (tot -6°C) en kann dus bij een zachte klimaat, in broeibakken of beschermd door vlies ook buiten overwinteren. Wij bevelen het oogsten en inkuilen aan.

Tips

De in daarin aanwezige bitterstoffen maken de charme van deze pittige salade uit. De smaak wordt minder bitter wanneer u de bladeren een halfuur in lauwwarm water legt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee