Terug

Paprika Bontempi

uitzaaiing

in het huis, februari tot maart

 

kieming

15-20 dagen bij een temperatuur van 20-25°C

 

teelt

straks in potten verspenen, na de vorst in de volle grond planten

 

Afstand

50 x 60 cm

 

Oogst

augustus tot oktober

 

De grote hoeveelheid middelgrote vruchten van „Bontempi“ hebben een blokachtige vorm en een aangename aromatisch smakende schaal. Ze rijpen af van groen naar rood, waarbij de smaak steeds zoeter en milder wordt. De planten worden ca. 50 cm hoog. Ze zijn zeer robuust en goed bestand tegen kou en vochtigheid. Daarom zijn ze ook geschikt om in een pot te zetten op het balkon of terras. “Bontempi” is van nature resistent tegen het tomatenmozaïekvirus.

 

Standplaats

Geef de paprika een voedselrijke, humeuze en doorlaatbare bodem en een warme, windbeschutte zonnige standplaats in de volle grond, op het terras en het balkon of in de broeikas.

 

Tips

Als u de eerste knop uitbreekt, ontwikkelen zich straks nieuwe knoppen en de opbrengst wordt allemaal groter. Laat de planten nooit uitdrogen. Paprika is een vitamijnrijke edelgroente, dat steeds populairder wordt. De rijpe zoetaromatische vruchten smaken wonderwel met kaas, als gezonde snack, in rauwkost of salades. De groene vruchten zijn geschikt voor het vullen met gehakt, in soepen en als vitamijnrijke groente bijlage.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee