Terug

Pluksla Salatwiese zaadband

De pluksla is een nieuwe soort en ontwikkelt geen gesloten krop. Er worden enkele weken alleen de buitenste, volrijpe bladeren geplukt. Daardoor vormt de plant een klein stengeltje op wiens top permanent nieuwe bladeren groeien. Bij de oogst is het belangrijk de hartbladeren te laten staan, zodat zich nieuwe bladeren kunnen ontwikkelen. Al bij erg jonge planten kunnen de eerste bladeren worden gesneden.

 

Zaaien: eind maart tot augustus in de volle grond, kas of potten

Ontkieming: 7-14 dagen bij 10-15° C

Plantafstand tussen de rijen: 20 cm

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: mei-oktober

 

Zaaien

De zaden zijn al gunstig verdeeld in de zaadband. Plaats ze in een 1-2 cm diepe groef, bedek ze met aarde, geef ze water en laat ze groeien - dat is alles wat nodig is voor een snelle oogst.

 

Standplaats/Verzorging

De pluksla is niet veeleisend. Ze kan in de zon of in de halfschaduw groeien of ook in een pot op de vensterbank. Regelmatig gieten. Na 6 weken een vloeibare biologische meststof gebruiken.

Pluksla is geschikt om in potten, balkonbakken of in het kruidenperk te worden geplant.

 

Gebruik

Pluksla levert voortdurend verse slablaadjes om hiermee borden te garneren. Natuurlijk kan de pluksla ook in het perk worden geplant en voor de oogst volledig worden afgesneden. U kunt de sla dan met verse kruiden verfijnen.

 

Recept

Marinade voor pluksla: Met goede plantenolie, wijnazijn, een snufje zout, peper en wat knoflookgras een marinade toebereiden. U kunt dan nog zoete of zure room bijmengen (maar niet noodzakelijkerwijs). Eerst vlak voor het serveren de saus over de pluksla geven.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee