Terug

Watermeloen Tigrimini

Zoete, sappige watermeloenen zijn een heerlijk genot op hete dagen en zeer bijzonder in onze tuin. De vrucht uit de warme zuidelijke gebieden heeft het hier vaak moeilijk om te rijpen, maar met deze vroegrijpe soort en de juiste verzorging lukt dit normaal gesproken wel. De groeikrachtige planten vormen halflange ranken, de net als komkommers aan draad of rankhulpen naar boven kunnen worden geleid en zelfs op een windbeschutte plaats in grotere kuipen op het balkon en terras kunnen gedijen.

 

Zaaien: vensterbank/broeikas, eind maart tot mei in potten

Ontkieming: 7-14 dagen bij 22-25° C

Afstand tussen de rijen: 100 cm

Afstand in de rij: ca. 80 cm

Plantafstand: ca. 70x100 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: half augustus tot oktober

 

Zaaien

Aan te bevelen is het kweken in potjes, waarbij een wortelkluit wordt gevormd. Tigrimini voelt zich prettig in een broeibak, kas en na de laatste vorst ook in de volle grond.

 

Standplaats 

Het is raadzaam de perken met een zwarte mulchfolie af te dekken en de planten er dan kruisvormig in te zetten. De planten hoeven niet verspeend te worden.

Let op dat deze niet te vroeg, maar pas bij goed weer begin juni op een zonnige beschutte plek worden geplant. De bodem moet humeus, los en doorlatend zijn. Waterophoping wordt niet verdragen. Het is bovendien belangrijk bij het planten de wortels niet te beschadigen, want de gevoelige wortels groeien anders slecht aan. Meng de bodem indien nodig rijkelijk met compost of bemeste kweekaarde.

 

Verzorging

Regelmatig water geven van de meloenplanten is absoluut noodzakelijk voor een gezonde groei en daarom belangrijk bij het verzorgen van de meloenplanten.

 

Oogst

De vruchten kunnen van augustus tot oktober geoogst worden. Ze zijn rijp ca. 1-2 kg zwaar.

 

Gebruik

De ovaalronde, middelgrote, goed te hanteren watermeloenen van Tigrimini bevatten maar heel weinig en kleine pitjes en zijn heerlijk als hoogtepunt op een party of een romantisch avondje met z’n tweeën. Vers geoogst verleiden ze om er lekker van te smullen of stillen de dorst, als deze in partjes gesneden uit de koelkast komen. Ze zijn ook uitstekend geschikt als tropische cocktail, sap, fruitsalade of als bijlage bij ijs of een dessert.

 

Tip

Als er begin juli nog geen vruchtaanzetting herkenbaar is, adviseren wij de bijen en hommels te helpen en verschillende planten met een zachte kwast te bestuiven.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee