Terug

Pompoen ‘Uchiki Kuri’

uitzaaiing

april tot mei onder glas, na half mei buiten

 

kieming

8-14 dagen bij een temperatuur van 18-22°C

 

teelt

planten vanaf half mei

 

afstand

100-150 cm

 

oogst

vanaf september

 

Kastanjepompoen, zeer smakelijk en bijzonder rijk aan provitamine A (beta-caroteen). Wordt ca. 1,5 kg zwaar. Kan heel goed worden opgeslaan. „Uchiki Kuri“ is een opzienbarende japanse soort, die gekenmerkt wordt door een bijzonder aangename pittige smaak, die aan tamme kastanjes doet denken en wordt daarom ook wel kastanjepompoen genoemd. De vorm lijkt op die van een ui. Er verschijnen talrijke vruchten aan de plant, die een gewicht van 1,2 tot 1,5 kilo kunnen bereiken. Rijk aan provitamine A (beta-caroteen) – veel meer als in de beste wortelsoort - is de pompoen „Uchiki Kuri“ bijzonder gezond. Caroteen versterkt het gezichtsvermogen en ondersteunt een algemene goede gezondheidstoestand. De pompoen „Uchiki Kuri“ is vroeg rijp en geeft een hoge opbrengst. Het is mogelijk de pompoen koel en droog te bewaren en pas in de winter te verwerken. De houdbaarheid is uitstekend!

 

Standplaats

Geef de planten een zonnige, beschutte plek, zodat ze haar lange ranken kunnen uitspreiden. Plaats de planten niet op de composthoop, omdat de wortels het compost vele voedingsstoffen onttrekken. Maar als u de pompoen dichtbij de composthoop plant, kan de pompoen het zakwater opnemen en het verwerken.

 

Tips

Als u te vele vruchten heeft, kunt u de oranjerode, opvallend decoratieve vruchten ook als sier gebruiken. In droge bloemstukjes of voor herfstachtige groentearrangementen zien ze heel exotisch uit. Let op dat de gevoelige wortels bij de kweek nooit worden beschadigd. Dus is het raadzaam het zaad onder glas in potten (2 korrels/pot) of in de volle grond 2-3 korrels per plek uit te zaaien en na de opkomst te verspenen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee