Terug

Komkommer ‘Darina’

uitzaaiing

volle grond, half mei to half juni, 3 korrels/plek

 

kieming

12-15 dagen bij een temperatuur van 18-22°C

 

teelt

uitplanten tot begin juni, bij koudere temperaturen met een vlies afdekken

 

afstand

120-150 x 30-40 cm

 

oogst

juli tot oktober

 

Komkommers zijn een geliefde low-calorie groente, dat rijk aan voedingsvezels en gezonde sappen is. „Darina“ geeft veel, 20-25 cm, lange, slanke vruchten die geen bittere stoffen hebben en daarom heerlijk smaken. De planten groeien goed, geven een goede opbrengst en zijn resistent tegen ziektes zoals echte meeldauw, komkommervirus en vruchtvuur. Ze zijn geschikt voor bv. salades, soep (bv. Gazpacho), gestoofd, gesmoord of om zo te eten.

 

Standplaats

Komkommers hebben een windbeschutte, warme standplaats in de volle zon nodig. Een humusrijke, losse, doorlaatbare en voedselrijke bodem is aan te bevelen.

 

Tips

Komkommers gedijen vroeger, beter en brengen een hogere opbrengst als u deze in kruisvormige insnijdingen in zwarte mulchfolie zaait of plant. De scheuten klimmen graag op een draadgaas omhoog, die in de bodem kan worden gestoken. Daardoor benodigen de planten minder ruimte (afstand slechts 80-100 cm), de vruchten verminken niet en bij het oogsten heeft u zich niet te bukken. Giet de planten ’s ochtends en ’s avonds en vermijd aan hete dagen koude water. Het is raadzaam opgewarmde water te gebruiken, zodat de planten niet in een groeishock gaan.

 

 

Trusted Shops Guarantee