Terug

Sperzieboon 'Divara'

uitzaaiing

volle grond, half mei tot half juni

kieming

8-14 dagen bij een temperatuur van 15-22°C

teelt

aanaarden na de opkomst

afstand

3-5 cm x 40 cm

oogst

vanaf juli

Opvallend zijn de planten met de 17-19 cm lange, glatte, donkergroene hulzen en de hoge oogst opbrengst. Sperziebonen zijn na het korte koken een geliefde groente voor de traditionele keuken. Sperziebonen zijn niet geschikt om rauw te eten. ‚Divara‘ hoort bij de beste gourmet-sperziebonen met de aromatische, fijne, dunne hulzen. De gezonde, donkergroene planten zijn resistent tegen alle voorkomende bonenziektes, die door een natuurlijke kweekmethode zijn ontstaan. Alle bonen verzamelen stikstof vanuit de lucht en zetten deze voedingsstof met bepaalde bacteriën in de wortelknolletjes af. Dit is voor het uitgroeien van de planten heel belangrijk. Niet alleen de plant maar ook de bodem profiteert door de verzameling van het stikstof voor de volgende teelt.

Standplaats

Sperziebonen gedijen in elke humusrijke, losse tuinbodem op een zonnige, windbeschutte standplaats. Maar ze komen niet overweg met stuwvocht.

Tips

Bonen verzamelen stikstof vanuit de lucht en zetten deze voedingsstof met behulp van bepaalde bacteriën in de wortelknolletjes af. Zij zijn daardoor heel geschikt om de bodem te verbeteren en passen goed in de vruchtopvolging. Het is belangrijk dat de bonen tijdens de bloeitijd en daarna bij de ontwikkeling van de vruchten niet uitdrogen. Het grondige gieten verhoogt de opbrengst.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee