Terug

Tomaat ‘Lupitas’ F1

uitzaaiing

eind februari tot begin april op vensterbank, broeikas

 

kieming

10-14 dagen bij een temperatuur van 20-25°C

 

teelt

straks na de opkomst in potten verspenen

 

afstand

60 x 80 cm

 

oogst

juli tot oktober

 

Met deze heerlijk smakende kerstomaat kunt u een hoge oogst met een uitstekend zoet-fruitig aroma verbinden. De talrijke kersgrote vruchten hangen decoratief aan lange trossen, die zich zelfs vertakken. Vooral kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen smullen daar graag van. Ze smaken fruitig en kunnen daarom direct van de struik worden gegeten, maar natuurlijk ook als decoratie, in soep, om te smoren, in salades of als groentebijlage worden gebruikt. De planten zijn goed resistent tegen veel tomatenziektes en daarom erg robuust. “Lupitas” is hiermee zowel voor de teelt in de volle grond als ook in een kasje zeer geschikt. De kersgrote ronde vruchten hebben een krachtige, fruitige smaak en zijn echt een genot. De ca. 180 cm hoge planten dragen vele, lange trossen, die dicht met vruchten zijn bezet, en hebben een hoge oogst opbrengst.

 

Standplaats

Tomaten prefereren een doorlaatbare, voedselrijke, humeuze en vochtige bodem en een warme, zonnige en windbeschutte standplaats.

 

Tips

Tomaten hebben veel water en voedingsstoffen nodig. Daarom is het belangrijk de planten rijkelijk te gieten en te bemesten. Wij bevelen geënte planten aan. Deze zijn zo groeikrachtig dat ze tot aan drie scheuten kunnen onderhouden.

 

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee