Terug

Stambonen 'Primavera

uitzaaiing

in de volle grond, half mei tot eind juni

kieming

8-14 dagen bij een temperatuur van 15-22°C

teelt

aanaarden na de opkomst

afstand

3-5 cm x 40 cm

oogst

vanaf juli

Een opvallende, hoge opbrengst gevende bonensoort met mooie donkergroene bladeren. De intensief groen glanzende peulen zijn ca. 13-14 cm lang, hebben een gladde schaal en zijn rond en stevig. De planten groeien strak omhoog en hebben een standvastige groei. Ze kunnen schoon worden geoogst want de rechte peulen raken de grond niet als ze rijp zijn. Infectieonderzoek heeft aangetoond dat tijdens het kweken de bonen een goede resistentie tegen alle belangrijke bonenziektes en bladvlekkenziektes hebben.

Standplaats

Geef de bonen een windbeschutte plek in de volle zon en genoeg afstand voor het opgroeien. Zij gedijen op elke tuinbodem, als deze humusrijk, los en zonder stuwvocht is. Zij hebben slechts aan het begin een beetje meststof nodig, omdat ze zichzelf door de bacteriën in de wortelknolletjes met stikstof vanuit de lucht kunnen verzorgen.

Tips

Bonen behoren – zoals vele vlinderbloemigen – tot de stikstofverzamelaars en zijn daardoor uitstekende bodemverbeteraars. Als zwak terende planten kunnen ze goed in een vruchtopvolging-systeem worden ingevoegd. De aanplanting tezamen met ander peulvruchten is te vermijden.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee