Terug

Blumenkohl "Fremont F1-Hybride"

‘Fremont F1-hybride’ is een topsoort, die vanaf het voorjaar tot aan de herfst bij elk weer gelijkmatige, uitstekende kwaliteiten levert. De grote krop heeft een uitmuntende kwaliteit en is dicht bezet met witte roosjes. Belangrijk zijn de grote uitwendige bladeren, die de krop goed bedekken.

 

Verzorging

Geef de bloemkool een zonnige, luchtige standplaats en een voedselrijke, humeuze bodem. Houdt van een gelijkmatige vochtigheid en een rijkelijke voorziening met voedingsstoffen.

 

Gebruik

De zware kroppen met de fijne knoppen (de ‘bloem’) kunnen heel goed voor smakelijke rauwkost of een lekkere salade worden gebruikt. Zij zijn ook geliefd als gesmoorde garnering bij vleesgerechten. Lekker is ook een gekookte, gepaneerde en met Hollandse saus opgediende of gegratineerde bloemkool.

 

Tip

Het gebruik van spuitmiddelen is niet nodig. Het is voldoende de perken met een insectenbeschermnet af te dekken, om een smakelijke, ongediertevrije bloemkool te verkrijgen. U kunt het transparante, fijnmazige net na het planten op het perk spannen en rondom goed met aarde bezwaren. Het beschut de planten tegen luizen, groentevliegen, rupsen, slakken en ander schadelijke insecten, alsook tegen hagel en wind.

Trusted Shops Guarantee