Terug

Gurke "Midios"

De vruchten van deze F1-hybride zijn 23-25 cm lang en behoren daarmee bij de categorie van de midi-komkommers. Zij zijn middellang, pitloos, donkergroen, hebben een gladde schil en ontwikkelen zich in groten getale. Zij smaken bijzonder aangenaam, fruitig, bijna zoet-aromatisch, zijn niet bitter en ook nog zeer sappig – juist van pas voor een avondlijke komkommersalade, als kleine low-calorie snack voor de middagpauze of voor de kleine honger tussendoor. De wens naar kleinere, maar ervoor beter smakende gourmet-komkommers komt deze kweek optimaal tegemoet. De planten zijn van nature resistent tegen de echte meeldauw, een ziekte, die vooral oudere soorten aantast. De aanplant wordt daardoor ook zonder spuitmiddelen veel veiliger. Vanzelfsprekend bezit ‚Midios‘ alle andere positieve eigenschappen van een topkweek: vrij van bittere stoffen, groeikrachtig met een zeer hoge opbrengst, omdat de bloemen doorgaans pitloze vruchten ontwikkelen, donkergroene, licht glanzende vruchten van beste vorm en kwaliteit. U kunt vele weken lang oogsten.

 

Standplaats

Komkommers hebben een losse, voedselrijke, humeuze en steeds vochtige bodem nodig. Bovendien prefereren ze een warme, zonnige en windbeschutte standplaats.

 

Tips

Als uw bodem zeer leem- en kleiachtig en daardoor lang koud is, adviseren wij de uitzaaiing of aanplant op ca. 20 cm hoge dammen, zodat het overtollige water kan wegvloeien. Goed beproefd heeft zich het afdekken van de perken met een waterdoorlatende mulchfolie.

omhoog
Trusted Shops Guarantee