Terug

BIO-Doperwt

Hoe heerlijk zoet frisse erwten smaken, kunt u slechts in uw eigen tuin ondervinden. Deze doperwt is een smaaktopper! Ze valt op door bijzonder grote hulzen met een lengte van 11-12 cm, die met telkens 8-10 donkergroene, malse en zeer smakelijke korrels zijn gevuld. De planten stutten elkaar met talrijke ranken, zodat er geen draad nodig is. De krachtige planten zijn van nature tolerant tegen de verwelkingsziekte. De middelvroeg rijpende kweek is met zijn zoet aroma geschikt voor zo te eten of om in te vriezen.

 

Standplaats

Erwten gedijen op een zonnige plek op elke tuinbodem. Omdat ze zichzelf met stikstof kunnen onderhouden, hebben ze in het begin slechts weinig meststof nodig.

 

Tips

Goed beproefd heeft zich de aanplant in dubbele rijen op een afstand van ca. 25 cm en tot de volgende dubbele rij met een afstand van telkens 40-50 cm. Het aanaarden met losse aarde is belangrijk zodra de jonge plantjes handhoog zijn gegroeid. Daardoor ontwikkelen de planten meer wortels en de stabiliteit wordt verbeterd. Ook rijshout van draad of hek bieden de erwten meer houvast.

Deze soort heeft zich bijzonder goed voor de BIO-aanplant beproefd. Het zaad is afkomstig uit een gewaardeerd biologische productie en werd gecontroleerd in overeenstemming met de EU-ecoverordening DE-013-eco-controle-instantie.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee