Terug

Stamdoperwt 'Boerdi'

Vroege, hoge opbrengst gevende en lang beproefde erwtensoort met een lange huls en telkens 8-10 ronde korrels, die in het begin suikerzoet smaken. De suiker wordt met toenemende rijpheid omgezet in zetmeel. Groeihoogte ca. 40-50 cm. Kan zo fris worden gegeten of worden bewaard en als gedroogde erwt worden gebruikt. Fris geplukt smaken deze erwten het best, hiervoor deze vroegtijdig oogsten. Als deze volrijp wordt geoogst, kunt u de gedroogde korrels mals koken en voor lekkere stamppotten gebruiken.

 

Verzorging

Uitzaaiing in een afgedroogde bodem 3-4 cm diep in rijen op een afstand van 25-30 cm of in rijen afwisselend 20 en 40-50 cm, kroonafstand in de rij 5-6 cm. De zaden aanduwen, met aarde bedekken en gelijkmatig vochtig houden. Bij een hoogte van ca. 10 cm licht aanaarden en rijshout of een lage kippengaashek als rankhulp voor de planten gebruiken. Houdt van een zonnige standplaats en een doorlaatbare tuinbodem. Stuwvocht vermijden.

 

Tip

Erwten zijn in de vruchtopvolging zeer waardevol. Zij verzamelen stikstof vanuit de lucht en zetten het in de wortelknolletjes af. In de volgende jaar profiteren hiervan de daaropvolgende teelten.

omhoog
Trusted Shops Guarantee