Terug

Petersilie 'Laura'

uitzaaiing

volle grond, maart tot begin juli

kieming

15-25 dagen bij een temperatuur van 12-20°C

teelt

het voorgroeien in kleine potten is aan te bevelen, later uitplanten

afstand

20 cm x 25 cm

oogst

juni tot november

Sterk groeiende, heerlijk intensief smakende soort met eenvoudig blad – geeft een goede oogst. Uitzaaiing maart tot begin juli. Veel intensiever dan bij de mosgekrulde soorten is het aroma van de glanzende, eenvoudige bladeren, die een beetje aan selderij laten denken. De 30 – 40 cm hoge planten zijn enorm groeikrachtig, groeien probleemloos en hebben een hoge opbrengst, zowel in perken en potten als in balkonbakken. Met het pikante frisse groen kunnen talrijke gerechten geraffineerd worden verfijnd: b.v. salades, soepen, vlees- en visgerechten, kwark, champignons en eiergerechten. Vanaf de vroege zomer tot in het voorjaar van het jaar daarop kan worden geoogst. Tweejarig.

Standplaats

Deze platte peterselie komt goed overweg met elke zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in de tuin, in balkonbakken en in potten. Een losse, voedselrijke bodem zonder stuwvocht is belangrijk, anders ontstaan schimmelziektes en gele bladeren.

Tips

Voordat de vorst komt, kunt u de krachtige planten in 12 cm potten zetten, goed aangieten en op een lichte plek op de vensterbank laten voortgroeien. 2-3 sneden van deze pittige, vitaminerijke groen ontstaan nog tijdens de winter.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee