Suikermaïs 'Golda' F1
uitzaaiing
directe uitzaaiing in de volle grond vanaf eind april
kieming
10-16 dagen bij een temperatuur van 18-25°C
teelt
na de opkomst verspenen
afstand
80 x 40 cm
oogst
augustus tot oktober
Lang houdbaar en heerlijk zoet van smaak. De delicate F1 hybride geeft een hoge oogst. Suikermaïs behoort tot de edelste van alle groentesoorten met de oogst in de herfst. ‚Golda‘ is een nieuwe kweek met een bijzonder hoge opbrengst en een extra zoete smaak. De gelijkmatig met goudgele korrels bezete kolven blijven duidelijk langer zoet en smakelijk dan andere soorten, omdat de omzetting van de aanwezige druivensuiker in zetmeel vertraagd verlopt. De rijpe kolven kunnen worden geroosterd, gegrild of in heet water worden gegaard. Ze kunnen ook heel goed rauw worden gegeten, als sappig-zoete korrels in salades, soepen of als groente bij vlees-, rijst- of visgerechten.
Standplaats
Suikermaïs houdt van de volle zon en een doorlaatbare, voedselrijke en humeuze tuinbodem.
Tips
De beste smaak kunt u tijdens de melkrijpheid genieten, want dan is het suikergehalte bijzonder intensief. De optimale pluktijd is bereikt, wanneer zich de uit de kolf hangende meeldraden donkerbruin verkleuren.