Terug

Sperziebonen 'Voletta'

uitzaaiing

volle grond, half mei tot eind juni

kieming

8-14 dagen bij een temperatuur van 15-22°C

teelt

aanaarden na de opkomst

afstand

3-5 cm x 40 cm

oogst

vanaf juli

Een zeer hoge opbrengst gevende bonensoort met fijne, slanke peulen, stevig en aromatisch. Deze middelvroege bonen met hun donkergroene loof zijn van nature zeer resistent tegen ziektes. De planten ontwikkelen rechte, volronde, slanke, 16 cm lange peulen. Zij zijn intensief goudgeel en blijven ook na het koken lang stevig. Zij behouden een gourmetkwaliteit met een bijzondere beetgaarheid. ‚Voletta‘ is zeer tolerant tegen alle belangrijke bonenziektes zoals het topvergelingsvirus, bonenscherp-mozaïekvirus of de chocolade en bladvlekkenziekte.

Standplaats

Geef de groeikrachtige bonen een windbeschutte plek in de volle zon en genoeg afstand voor het opgroeien. Zij gedijen op elke tuinbodem, als deze humusrijk, los en zonder stuwvocht is. Zij hebben slechts aan het begin tot de bloei een beetje meststof nodig, omdat ze zichzelf door de bacteriën in de wortelknolletjes met stikstof vanuit de lucht kunnen verzorgen.

Tips

Bonen zijn als stikstofverzamelaars uitstekende bodemverbeteraars. Ze kunnen dus goed in een vruchtopvolging-systeem worden ingevoegd. De aanplanting tezamen met ander peulvruchten is te vermijden. Let op dat de bonen in de bloeitijd en daarna bij de ontwikkeling van de vruchten niet uitdrogen; het grondige gieten verhoogt de opbrengst.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee