Rode Biet 'Pablo'
uitzaaiing
in de volle grond vanaf april tot eind juni
kieming
12-21 dagen bij een temperatuur van 15-22°C
teelt
bij te dichte opkomst verspenen
afstand
25 x 12-15 cm
Oogst
augustus tot november
Kroten (rode bieten) behoren tot de meest smakelijke en gezonde groente in de herfst. Zijn hoge gehalte aan mineralen en vitamines maken deze caloriearme knollen bijzonder waardevol. ‚Pablo‘ is bolrond, bijzonder saprijk en smaakt uitstekend. Het vlees is gelijkmatig diep donkerrood zonder kleurig afgezette ringen. De gekookte bieten zijn geschikt om in te maken, voor salades, als bijlage voor vis- en vleesgerechten en als sap. U kunt deze in een koele kelder tot aan het voorjaar opslaan.
Standplaats
De rode biet gedijt op alle vochtige, humeuze bodems met een zonnige tot halfschaduwrijke plaats. Hoe zwaarder, mineraalhoudender en vruchtbaarder de bodem is, hoe beter ze zich ontwikkelt..
Tips
Niet voor half april uitzaaien, zodat de bodem reeds voldoende verwarmd is. Anders kunnen schieters optreden. Bijzonder lekker zijn de jonge, zachte, radijzengrote bietjes, die bij een te dichte uitzaaiing in juni bij het verspenen ontstaan. Deze kunnen zoetzuur worden aangemaakt en zijn als ‘Baby-Beets’ een echte delicatesse.