Wilde Rauke Rucola
uitzaaiing
volle grond, broeibak, het hele jaar
kieming
10-14 dagen bij een temperatuur van 5-20°C
teelt
verspenen is niet noodzakelijk
afstand
20 cm tussen de rijen
Oogst
6-7 weken na de uitzaaiing
Bijzonder smakelijk als salade, op pizza, in de soep of als rauwkost. Is winterhard en kan vaak worden geoogst. De rucola ‚Wilde Rauke‘ (Diplotaxis tenuifolia) is op grond van haar bijzonder aangenaam, pindaachtige smaak binnen de kortste tijd tot een geliefd bestanddeel in de Italiaanse keuken geworden. De langgerekte bladeren zijn mooi gevormd en de bloemen zijn stralend geel. In het begin groeit de rucola vrij langzaam maar daarna ontwikkelen de planten zich in groten getale en kunnen doorlopend vele maanden lang geoogst worden.
Standplaats
De planten gedijen op elke humeuze tuinbodem in de zon of in de halfschaduw.
Tips
De rucola 'Wilde Rauke' is zeer geschikt om in balkonbakken of grotere potten te kweken.