Terug

Wilde Rauke Rucola

uitzaaiing

volle grond, broeibak, het hele jaar

 

kieming

10-14 dagen bij een temperatuur van 5-20°C

 

teelt

verspenen is niet noodzakelijk

 

afstand

20 cm tussen de rijen

 

Oogst

6-7 weken na de uitzaaiing

 

Bijzonder smakelijk als salade, op pizza, in de soep of als rauwkost. Is winterhard en kan vaak worden geoogst. De rucola ‚Wilde Rauke‘ (Diplotaxis tenuifolia) is op grond van haar bijzonder aangenaam, pindaachtige smaak binnen de kortste tijd tot een geliefd bestanddeel in de Italiaanse keuken geworden. De langgerekte bladeren zijn mooi gevormd en de bloemen zijn stralend geel. In het begin groeit de rucola vrij langzaam maar daarna ontwikkelen de planten zich in groten getale en kunnen doorlopend vele maanden lang geoogst worden.

 

Standplaats

De planten gedijen op elke humeuze tuinbodem in de zon of in de halfschaduw.

 

Tips

De rucola 'Wilde Rauke' is zeer geschikt om in balkonbakken of grotere potten te kweken.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee