Terug

Stamsnijbonen Blauhilde

Hoge opbrengst gevende, aantrekkelijke soort met dieppaarse, ca. 25 cm lange, ronde, dikvlezige hulzen, die geen draden hebben en bij het koken groen worden. Zeer mals met een intensiever aromatische smaak dan bij groene soorten. De kleur van de korrels is beige. Resistent tegen het bonenmozaïekvirus. Deze soort kunt u heel goed in stukken gesneden en fris gekookt als groentebijgerecht bij vleesgerechten opdienen of voor de toebereiding van smakelijke bonensalades gebruiken. Kan ook worden ingevroren. Niet rauw eten! De hulzen bevatten het schadelijke plaantaardige eiwit phasine, dat eerst door het verhitten verteerbaar wordt.

 

Verzorging

Uitzaaiing ca. 3 cm diep, 6-8 cm korrels in cirkelvormige voren rond de stang leggen. Beproefd hebben zich 2,5-3,0 m lange houtstangen op een afstand van 80 x 100 cm, ook kruiselings tegen elkaar geplaatst. Zaden aanduwen, met aarde bedekken en vochtig houden. Stuwvocht en lage temperaturen vermijden. Voer de scheuten tegen de richting van de uurwijzers naar de stang. Houden van een windbeschutte, zonnige, warme standplaats en een diepgrondige, humeuze, gelijkmatig vochtige maar niet natte tuinbodem met een goede bemesting.

 

Tip

Stambonen hebben een hoge opbrengst in een kleine ruimte en zijn dus ook voor kleinere tuinen zeer geschikt. Zij hebben vooral in de zomermaanden tijdens de bloeitijd rijkelijk water nodig, om een goede opbrengst te kunnen bereiken.

Trusted Shops Guarantee