Terug

Sperzieboon (draadloos)

Beproefde, snelgroeiende, hoogproductieve sperzieboon met bijna rechte, ronde peulen. Het ras is bestand tegen koud, nat weer. De tere, groene peulen hebben geen draden en bruine korrels. Bijzonder geschikt als tussengewas op vroeg gerooide groentebedden. Deze sperzieboon is geschikt als groentegarnituur en voor smakelijke bonensalades. Bonenkruid of een vleugje knoflook verbetert de smaak.

 

Zaaien: mei tot half juli in de volle grond

Ontkieming: 8-15 dagen bij 15-25º C

Afstand tussen de rijen: 40 cm

Plantafstand: ca. 3-5 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juli-oktober (afhankelijk van wanneer gezaaid werd)

 

Zaaien

Zaai ongeveer 3 cm diep, druk de zaden aan en bedek ze met aarde. Zaaien op rijen met een onderlinge afstand van 40 cm, 6 - 8 cm, of in pollen met een onderlinge afstand van 30 cm, 5 - 7 zaden per plantplaats.

 

Standplaats en verzorging

Stuwvocht en lage temperaturen vermijden. Zaai de bonen in een humeuze, doorlaatbare tuinbodem op een warme, windbeschutte, zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met voldoende vochtigheid. Al naar behoefte verspenen. Door het aanaarden op een planthoogte van ca. 10 cm alsook door een uitzaaiing in pollen wordt de stabiliteit van de planten verbeterd.

 

Tip

De peulen bevatten het schadelijke plantaardige eiwit phasine, daarom nooit rauw eten! Pas door het verhitten worden de bonen verteerbaar. Navolgende uitzaaiingen tot half juli verlengen de pluktijd tot aan de eerste vorst.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee