Terug

Gewone boon Purble Teepee

Violetblauwe, draadloze boon met een hoge opbrengst en een bijzonder aromatische smaak. Deze soort is makkelijk te oogsten, omdat de hulzen boven het loof staan. De malse, vlezige bonen zijn 12-15 cm lang, rond en hebben bruine korrels. De planten hebben een lange pluktijd, omdat ze weer nieuwe vruchten ontwikkelen, als deze regelmatig en intensief worden geoogst. Geschikt om in te vriezen. Bij het koken ontwikkelen de bonen een smakelijke, donkergroene kleur. Dus kunt u deze bonen zoals elke ander groene soort gebruiken. Geschikt voor pittige bonensalades, als groentebijgerecht, voor soepen en als smakelijke snijbonen, zuur aangemaakt of met een witte saus.

 

Verzorging

Uitzaaiing ca. 3 cm diep, zaden aanduwen en met aarde bedekken. Uitzaaiing in rijen op een afstand van 40 cm, afstand van de korrels 6-8 cm of als hostzaai op een afstand van 30 cm en 5-7 korrels per plek. Stuwvocht en lage temperaturen vermijden. Zaai de bonen in een humeuze, doorlaatbare tuinbodem op een warme, windbeschutte, zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met voldoende vochtigheid. Al naar behoefte verspenen. Door het aanaarden op een planthoogte van ca. 10 cm alsook door een uitzaaiing in horsten wordt de stabiliteit van de planten verbeterd.

 

Tip

De hulzen bevatten het schadelijke plaantaardige eiwit phasine, daarom nooit rauw eten! Eerst door het verhitten worden de bonen verteerbaar.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee