Terug

Stambonen Primel

Vroegrijpende breekboon met ronde, rechtopstaande, ca. 18-20 cm lange hulzen. Zij zijn zeer vlezig, donkergroen en zonder draden. De groei is rechtopgaand en krachtig. Het loof heeft een opvallend groene kleur. Door de resistentie tegen de bonenmozaïekvirus en de brandvlekkenziekte kunt u met deze boon een hoge en veilige oogst bereiken. Deze soort heeft op grond van de bruine korrels en zeer goede opkomst.

 

Verzorging

Uitzaaiing in rijen op een afstand van 40-50 cm, elke 6-8 cm één korrel of als horstzaai elke 40 cm telkens 5-7 korrels. Zaaidiepte ca. 2-3 cm diep (donkerkiemer). Bonen hebben een humeuze, doorlaatbare tuinbodem en een windbeschutte, zonnige standplaats nodig. Door het aanaarden op een planthoogte van ca. 10 cm alsook door een uitzaaiing in horsten wordt de stabiliteit van de planten verbeterd.

 

Gebruik

De ronde, dikvlezige hulzen zijn geschikt om in te vriezen. Zij kunnen heel goed als groentebijgerecht, als breekboon of voor soepen en salades worden gebruikt.

 

Tip

De hulzen bevatten het schadelijke plaantaardige eiwit phasine, daarom nooit rauw eten! Eerst door het verhitten worden de bonen verteerbaar. Deze soort is ook geschikt voor een vroege aanplant vanaf half april onder folie en een late aanplant tot eind juli onder glas.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee