Terug

Buschbohnen (Wachs) Golden Teepee

Deze middelvroege, zeer hoge opbrengst gevende waxstamboon draagt vele smakelijk goudgele en knapperige hulzen. Deze soort is, met betrekking tot de groei, een ‘kloekentype’, dat wil zeggen de ronde hulzen ontwikkelen zich boven het ruig groeiende loof, zijn goed te zien en daardoor bijzonder makkelijk te oogsten. Er ontstaan enorm vele hulzen, die 14-15 cm lang, mals en zeer smakelijk zijn. ‘Golden Teepee’ is bijzonder stabiel en van nature resistent.

 

Standplaats

Geef de groeikrachtige bonenplanten een windbeschutte standplaats in de volle zon en voldoende afstand voor het opgroeien. Zij gedijen op elke tuinbodem als deze humusrijk, los en zonder stuwvocht is. Zij hebben slechts aan het begin en vlak voor de bloei een beetje meststof nodig, omdat ze zichzelf later door de bacteriën in de wortelknolletjes met stikstof vanuit de lucht kunnen verzorgen.

 

Tips

Als stikstofverzamelaars zijn bonen uitstekende bodemverbeteraars en kunnen goed in een vruchtopvolging-systeem worden ingevoegd. De aanplant tezamen met ander peulvruchten is te vermijden. Let op dat de bonen tijdens de bloei en daarna bij de vruchtaanzet niet uitdrogen. Het grondige gieten vergroot de opbrengst.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee