Terug

Buschbohne Filetty

De fijne, donkergroene boontjes met een lengte van 12-14 cm voldoen aan de topkwaliteiten die van grootverbruikers voor de bevriezing en voor fijnproeverrestaurants worden verlangd. De hulzen met een doorsnede van 9 mm zijn bijzonder mals, smakelijk en zonder draden. De geconcentreerde hulzenaanzet laat een hoge opbrengst verwachten. Zij rijpen middelvroeg. Door de zwarte kleur van de korrels is deze soort bijzonder krachtig in de opkomst.

 

Verzorging

Uitzaaiing in rijen van 40-50 cm, elke 6-8 cm één korrel of als horstzaai elke 40 cm telkens 5-7 korrels. Zaaidiepte ca. 2-3 cm diep (donkerkiemer). Bonen hebben een humeuze, doorlaatbare tuinbodem en een windbeschutte, zonnige standplaats nodig. Het zaad nooit volledig laten uitdrogen, maar steeds vochtig houden.

 

Gebruik

De fijne, ronde en zeer malse hulzen zijn geschikt om in te vriezen. Als deze jong worden geoogst, heeft u deze nicht stuk te snijden en kunt ze goed als groentebijgerecht, maar ook voor soepen en salades gebruiken. Als de fijne bonen met een beetje ‚beet‘ worden gekookt, zijn ze voortreffelijk. Bonenkruid of een lichte vleugje van knoflook brengen het aroma nog beter uit de verf.

 

Tip

Niet rauw eten, omdat de hulzen het schadelijke plaantaardige eiwit phasine bevatten, dat eerst door het verhitten zijn werking verliest.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee