Terug

Zonnebloem 'Samtkönigin'

Voor bloemperken en als snijbloem voor in de vaas. Hoogte 150 cm. De ca. 15 cm grote bloemen staan op stevige, rechte stengels, die zich goed vertakken. Ze zijn bijzonder geschikt om te snoeien en vallen op in de vaas door hun opmerkelijke rode kleur.

 

Zaaien:           volle grond – half april tot half juni

Kiemen:          7 tot 14 dagen bij 15-25° C

Kweken:          na het uitlopen verspenen op 40 cm

Afstand:          40 x 50 cm

Bloei:              van juli tot oktober

 

Standplaats

Zonnebloemen groeien optimaal in humeuze, voedselrijke tuinbodems en geven de voorkeur aan een standplaats in de volle zon. Maar ook in de halfschaduw ontwikkelen ze – zij het met een geringe vertraging – een weelderige bloei.

 

Tips

Ze kunnen vanaf half april direct op de gewenste plaats gezaaid worden in ca. 2 cm diepe groeven. Als beschutting tegen vogelvraat kan een insectenbeschermnet of een vliesdoek worden aangebracht, dat bovendien de opkomst verbeterd en de ontwikkeling van de plant versnelt. Bij het voorkweken kunt u telkens 2 korrels direct in kleine potten zaaien en vroegtijdig in de volle grond planten, omdat zonnebloemen op het verspenen met groeistagnaties kunnen reageren. U kunt deze snoeien zodra de bloembladeren opengaan. Het verwijderen van de bladeren, op drie bladeren onder de bloem na, en de bloemen direct in vers water in de vaas te zetten, bevordert de houdbaarheid. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee