Terug

Wilde vogels voedselbron

De bloemenmix Wilde vogels voedselbron is een eenjarige en meerjarige mix bestaande uit vaste planten en kruiden. De planten worden tussen de 20 en 200 cm hoog.

 

Zaaien:            in de volle grond: maart-november

Kiemen:           7-14 dagen bij 12-18° C

Standplaats:    zonnig

Bloei:               juni-september

 

Zaaien

Zaai 1 g/m² direct in de volle grond over een gebied van maximaal 30 m². Houd de zaden vochtig tot opkomst. Zaaien in de herfst is ideaal, maar zaaien in het voorjaar is ook mogelijk.

 

Standplaats

De planten houden van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

 

Gebruik

Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, vormen ze een belangrijke voedselbron voor onze wilde vogels. Nectar- en stuifmeelzoekende insecten komen ook aan hun trekken met deze mix en het aantal bloeiende soorten in deze mix varieert van jaar tot jaar. Het is raadzaam om het gebied na ongeveer 3 jaar opnieuw te beplanten.

 

Tip

De zaaddozen kunnen nadat de zaden rijp zijn ook op een luchtige, beschutte plek te drogen worden opgehangen, zodat ze in de winter op verschillende plekken in de tuin als voedselboeket kunnen worden gebruikt. Deze bloemenmix is bijzonder soortenrijk. De illustratie op de verpakking toont de overvloed aan bloemen, die voortdurend verandert gedurende het tuinjaar. Houd voor een optimale ontwikkeling van de bloemenmix de aangegeven zaaihoeveelheid aan.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee