Terug

Weidebloemen Mix

Onze weidebloemen mix bevat voornamelijk eenjarige, maar ook enkele meerjarige soorten waar zowel mensen als insecten, zoals bijen en vlinders, van kunnen genieten door hun aantrekkelijke bloei. Dit zijn soorten die op alle bodems gedijen en geschikt zijn voor het ontwerp van natuurlijke tuinen. De weidebloemen mix kan gebruikt worden als nieuwe aanplant, maar ook als herinzaai van bloemenweiden. Groeihoogte ongeveer 80 - 100 cm.

 

Zaaien:           de volle grond – half april tot eind mei

Afstand:          breed zaaien

Bloei:              van eind juni tot de vorst

 

Zaaien

Zaaien: vanaf half april tot eind mei. Zaden uitstrooien op een breed vlak. Druk de zaden na het zaaien lichtjes aan voor grondcontact en geef voorzichtig water. Gebruik een tuit op de gieter zodat de grond niet dichtslibt.

Zaaihoeveelheid: ongeveer 1,0 g/m².

 

Standplaats

De mix geeft de voorkeur aan een zonnige, doorlaatbare bodem.

Het zaadbed moet diep, los en onkruidvrij zijn. Hark het zaadbed glad voor het zaaien om een fijne kruimelige structuur te creëren. Meng de zaden met zand, zaagsel of iets dergelijks - dit maakt het zaaien gemakkelijker omdat de zaden niet zo dicht op elkaar vallen en zo voor voldoende grote zaaiafstanden zorgen. Bovendien is het zand na het zaaien nog lange tijd zichtbaar, wat het onderhoud van het perk vergemakkelijkt.

 

Verzorging

De meeste tuingronden zijn rijk aan voedingsstoffen, bemesting wordt niet aanbevolen. Maai deze weidebloemen mix niet, want insecten gebruiken dode plantendelen als broedplaats, schuilplaats enz. Zangvogels eten de zaden van de bloemen in de winter.

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee