Terug

Voedende planten voor zangvogels

Deze eenjarige bloemenmix "voedende planten voor zangvogels" is enerzijds bedoeld als verfraaiing met kleurrijke bloemen voor de tuin en anderzijds vinden zangvogels die niet naar het zuiden trekken vanaf de nazomer zaad dat in de herfst en winter als welkome voedselbron dient. Er zijn echter ook soorten opgenomen die aantrekkelijk zijn voor insecten, die als voedsel dienen voor de vogels. Gelieve de bloemen niet af te snijden voor boeketten. Laat de bloemen rijpen tot zaad voor nuttige insecten in onze tuinen. Het mengsel is geschikt voor elke tuingrond en bereikt een gewenste hoogte van 60 - 200 cm.

 

Zaaien

Vanaf april tot eind juni op een zonnige plaats. Zaai de zaden 1-2 cm uit elkaar (donkere kieming) op een afstand van 25-30 cm. Het ontkiemen gebeurt bij een bodemtemperatuur van 12-18°C binnen 10-14 dagen.

 

Hoe uit te zaaien?

ongeveer 1,0g/m². Het zaaibed moet diep, los en onkruidvrij zijn. Verder het zaaibed voor het zaaien glad hakken zodat er een fijne kruimelstructuur ontstaat. Meng het zaad met zand, zaagsel of iets dergelijks - dit vergemakkelijkt het zaaien omdat de zaden niet zo dicht op elkaar vallen, zodat er voldoende grote zaaiafstanden zijn. Werk het zaad verder licht in de grond, druk de grond vervolgens aan en geef voorzichtig water. De grond moet minstens 5 cm diep doordrenkt zijn, omdat de grote zaden veel vocht opnemen.

 

Bloei

De bloemenmix "voedende planten voor zangvogels bloeit vanaf ca. eind juni tot oktober.  

 

Verzorging

De meeste tuinbodems zijn voedingsrijk, bemesten wordt niet aanbevolen.  

 

Inhoud

100g / voldoende voor ca. 100 m² (op het moment van verpakken)

Zaden bedoeld voor het uitstrooien in hobbytuinen!

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee