Terug

Venidium wit

Eenjarig. Deze mooie samengestelde Afrikaanse goudsbloem heeft een witte bloemkroon met een interessant patroon in het midden. Het zilverachtige, wollige blad suggereert dat deze Afrikaanse schoonheid goed tegen hitte en droogte kan. Geschikt voor zomerbloemperken en als opvuller in de vaste plantenborder, maar ook als snijbloem. Ongecompliceerd, niet veeleisend. Groeihoogte: ongeveer 60 - 70 cm.

 

Zaaien:            in huis/kas – vanaf april-mei; volle grond half mei-juni

Kiemen:          14 tot 18 dagen bij 15-20° C

Afstand:          20 x 20 cm

Standplaats:   zonnig

Bloei:              van juli tot oktober (vorst)

 

Zaaien

Ongeveer 0,5 - 1 cm ondiep zaaien, de zaden aandrukken en licht bedekken met aarde. Bij het voorkweken moet zaaigrond gebruikt worden.

 

Standplaats

Op een zonnige standplaats in een doorlatende, voedings- en humusarme bodem. Ophopend vocht vermijden. Niet bemesten.

 

Gebruik

De mooie planten zijn erg aantrekkelijk als ze in groepen in bloemborders worden geplant. Ze passen ook in grotere kuipen en kunnen voortdurend worden afgeknipt voor kleurrijke boeketten.

 

Tips

Ter plaatse zaaien in de volle grond wordt vereenvoudigd als de zaden gemengd worden met zand. Dit heeft twee voordelen: de zaden zijn gemakkelijker te hanteren en het zand is duidelijk zichtbaar op het zaaibed. Snoeien na de eerste bloei zorgt al snel voor een verdere bloemenpracht.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee