Terug

Eetbare bloemen

Bloemen van verschillende eenjarige sierplanten en kruiden zijn niet alleen een decoratie op de salade. We willen u graag uitnodigen om deze daadwerkelijk te eten. Bloemen van Oost-Indische kers, goudsbloemen, komkommerkruid en andere bloemen kunnen een bestanddeel van de menukaart zijn. Zo veelvoudig als het aantal van de soorten zijn ook de smaken. De groeihoogte is tussen 80 en 100 cm.
 

Zaaien:            Volle grond: april tot eind juni

Kiemen:          10 tot 14 dagen bij 12-18° C

Afstand:          25-30 cm

Bloei:              eind juni tot oktober

 

Zaaien

Vanaf april tot eind juni op een zonnige standplaats. Zaai de zaden 1-2 cm diep met een afstand van 25-30 cm breed verdeeld uit. De kieming vindt plaats bij bodemtemperaturen van 12-18°C binnen 10-14 dagen.

ca. 1,0 g / m²
Het zaaibed moet diep, goed doorlaatbaar en vrij van onkruid zijn. Het is verder belangrijk het zaaibed voor de uitzaaiing glad te hakken, zodat een fijnkruimelige structuur ontstaat. De zaden na de uitzaaiing licht in de grond legen, dan de bodem aanduwen en voorzichtig aangieten. De grond zou minstens 3-5 cm diep doornat zijn, omdat de grote zaden veel vocht absorberen.

 

Standplaats

De eetbare bloemen houden van een zonnige, diepgrondige en doorlaatbare standplaats.


Verzorging

De meeste tuinbodems zijn rijk aan voedingsstoffen, een bemesting wordt niet aanbevolen.


Gebruik

Probeer het eens. Een bloemensalade kan eenvoudig worden bereid met verschillende marinades en dressings. Gekonfijte bloemen zijn een kunstwerk en smaken uitstekend als een zoete toetje.
 

Inhoud

100 g / voldoende voor ca. 100 m² (op het moment van het verpakken)

Zaden zijn bedoeld voor het gebruik in hobbytuinen!

Passend daarbij...

Eetbare Bloemen
Eetbare Bloemen100 gram € 4,99(49,90 €/kg)
Trusted Shops Guarantee