Terug

Bloemenmix ‘Last Minute’

Deze zaadmix bevat bijzonder snelgroeiende en kleurrijke zomerbloemen, die al na korte tijd bloeien. Enkele weken na het zaaien openen reeds de eerste bloemen en de laatste blijven tot aan de vorst. Zo kan nog tot half juli op vrij geworden plaatsen in het bloemperk, in borders of in groentetuinen worden uitgezaaid. Nog in dezelfde zomer veranderen deze in weelderig bloeiende bloemperken. De grote verscheidenheid aan soorten bereidt grote vreugde, vele zomer- en herfstweken lang, zelfs tot aan de winter. Hoogte ca. 60 cm.

 

Zaaien volle grond, april tot half juli

Ontkieming: 10-15 dagen bij 12-20° C

Afstand: breed verdelen of in rijen met 20 cm uitzaaien

Plantafstand: ca. 20 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juli-oktober

 

Zaaien

De zaden kunnen breed verdeeld of in rijen met een afstand van 20 cm worden uitgezaaid. Als u in rijen zaait, kunt u 5-7 korrels op een afstand van ca. 20 cm uitzaaien. Dit maakt het verwijderen van onkruid gemakkelijker. Na de uitzaaiing vlak met aarde bedekken, aanduwen en totdat de bloemen uitlopen gelijkmatig vochtig houden. Op grond van de verschillende afmetingen en de vorm van het zaad is het raadzaam er op te letten dat de enkele soorten gelijkmatig verdeeld worden.

Standplaats

Geef deze snelgroeiende zomerbloemen een voedselrijke, humeuze en doorlaatbare bodem alsook een zonnige standplaats in de volle grond.

Verzorging

Slechts matig bemesten! Dat begunstigt een vroege en rijke bloei van de robuuste, niet veeleisende planten. Uitgebloeide bloemen bijtijds verwijderen zodat zich ook de later bloeiende planten krachtiger kunnen ontwikkelen.

Tip

De bloemen worden graag aangevlogen door naar nectar en stuifmeel zoekende insecten. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee