Terug

Bijvriendelijke wilde Kruidenmix

Een eenjarige tot meerjarige mix van bloemen en kruiden en hun sier- en wilde vormen die aantrekkelijke accenten in de tuin creëren. De bloemen en kruiden bevatten stuifmeel en/of nectar en zijn daarom belangrijke voedselbronnen voor bijen en andere insecten. De combinatie van eenjarige en meerjarige soorten is zo gerangschikt dat de eenjarige soorten zoals korenbloemen, kervel en koriander eerst bloeien en de meerjarige soorten zoals kaasjeskruid, wilde marjolein en tijm in de volgende jaren bloeien. Het gebruik van meerjarige soorten is duurzaam, maar ze ontwikkelen zich langzamer dan eenjarige soorten, maar zijn wel hardnekkig.

 

Zaaien in de volle grond: vanaf april-eind juni

Ontkieming: 10-14 dagen bij 12-18° C

Afstand in de rij: 30 cm.

Standplaats: zonnig

bloei: eind juni-oktober en de daaropvolgende jaren

 

Zaaien

Zaai de zaden (ca. 1,0 g/m2) 0,5-1 cm - plat of breed of als alternatief in rijen met ongeveer 30 cm afstand. Het zaadbed moet diep, los en onkruidvrij zijn. Hark het zaadbed bovendien glad voordat u gaat zaaien, zodat er een fijne kruimelige structuur ontstaat. Werk de zaden na het zaaien licht in de grond, druk de grond vervolgens aan, wat heel gemakkelijk gaat met een hark, en geef voorzichtig water. De grond moet minstens 1-2 cm diep doordrenkt zijn.

 

Standplaats en Verzorging

Gedijt goed op een zonnige standplaats. Het zaaioppervlak moet goed gekozen zijn voor vaste planten, gaten kunnen altijd opgevuld worden met eenjarige bloemen zoals korenbloemen en klaprozen. Help insecten en creëer kleine leefgebieden met bijna-natuurlijke tuinen, in ruil daarvoor bestuiven ze onvermoeibaar en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de plantenwereld. Knip de bloemen niet af ten gunste van de insecten! Dit bloemenmengsel is niet geschikt voor het maaien van gras, omdat het geen grassen bevat. Groeihoogte 40-80 cm.

 

Tip

Meng de zaden met zand, zaagsel o.i.d. Dit maakt het zaaien gemakkelijker, omdat de zaden niet zo dicht op elkaar vallen en er gegarandeerd voldoende grote zaaiafstanden zijn. Bovendien is het zand o.i.d. nog lange tijd na het zaaien zichtbaar, wat het onderhoud van het perk gemakkelijker maakt.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee