Terug

Cactus collectie

Of ze nu in felgekleurde plantenbakken of trendy vlechtwerk staan, cactussen en vetplanten zijn een prachtig onderdeel van de moderne woonstijl. De kinderen van de woestijn hebben een praktische eigenschap: met hun vlezige bladeren, stengels en stammen kunnen ze water opslaan zodat ze altijd een reserve hebben wanneer er langere pauzes zijn in het water geven. Ze zijn daarom bijzonder gemakkelijk te verzorgen. Liefhebbers mix in vele variëteiten.

 

Zaaien:           potten, schalen – het hele jaar door

Kiemen:          4 tot 20 dagen bij 20-26° C

Kweken:         verspenen na 3-4 maanden. In potten na 6-7 maanden.

Afstand:          breed in potten of schalen

Bloei:              verschillend periodes, na ca. 1-2 jaar

 

Standplaats

Plaats cactussen indien mogelijk in groepen, bijvoorbeeld in een serre met licht van boven of bij een raam op het zuiden.

In de zomer is het ook mogelijk ze buiten op het terras of balkon te zetten.

 

Zaaien

Vul het zaaibakje voor de helft met waterdoorlatend grind of iets dergelijks, doe het grondmengsel erop, zaai de zaden, waarvan sommige zo fijn zijn als stof, druk goed aan en bedek slechts heel lichtjes met zand. Geef voorzichtig water zodat het zaad niet wegspoelt. Het is beter om het bakje in een schaal te zetten en van onderaf water te geven. Dek het zaadbakje af met glas of folie tot de ontkieming. Bewaar de zaailingen later op een lichte, licht beschaduwde en matig vochtige plek. Verplant ze zodra ze te dicht bij elkaar staan. Houd er rekening mee dat elke cactussoort een andere kiemperiode heeft. Om de bloei op gang te brengen, moet er een consistente afwisseling van groei- en rustperiodes worden aangehouden. Kweek van maart tot november bij 18-25°C en bewaar ze daarna droog en koel bij 4-10°C.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee