Terug

‘Hangende Tuinen’ zaailint

Veel kleurrijke balkonbloemen met rechtopstaande en hangende groei. Leg het zaailint uit, geef ze water en laat ze groeien.

Snelgroeiende zomerbloemen met opstaande en hangende groei veranderen de bloembak of grotere potten vanaf half juni in een maandenlang bloeiende en heerlijk geurende zee van kleuren. Gemakkelijker en voordeliger kunt u nauwelijks voor een bloemenpracht zorgen. Op dit zaailint van milieuvriendelijk papier zijn de zaden reeds op de juiste afstand voorgezaaid. Het lastig verspenen of omplanten is dus niet nodig. De ca. 30 cm lage mix bevat vele kleurrijke balkonbloemen zoals geurend zilverschildzaad, Oost-Indische kers, afrikaantjes, dwergzinnia’s, struikwindes of boerenorchideeën.

 

Zaaien:           bloembak of volle grond – eind april tot juni

Kiemen:          10 tot 20 dagen bij 15-25° C

Kweken:          zaailint uitleggen, gieten en laten groeien

Afstand:          in het midden van de bloembak

Bloei:              van juni tot oktober

 

Standplaats

Volle zon en een voedselrijke bodem zullen de bloemen sneller laten bloeien.

Tips

Bloemen zaailinten zijn ideaal voor borders, perken en balkonbakken. Met deze soortenrijke mix kunt u glooiende tuinen of borders langs muren omtoveren tot een weelderig bloemenparadijs. Plaats het zaailint ongeveer 2 cm diep in een groef, geef vervolgens water, bedek met aarde, houd vochtig en het effectieve alternatief voor de traditioneel beplante balkonbak zal zich ontvouwen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee