Terug

Wilde Afrikaantjes Zaadband

Een zee van bloemen vanaf juni tot de vorst. Met deze soortenrijke, geelrood kleurige zaden mix kunt u makkelijk en voordelig niet alleen op uw balkon vele prettig bonte blomen erbij toveren. De planten groeien ook weelderig op een zonnige plek in grotere bakken, langs de weg, in de voortuin en in de rotstuin. Maandenlang kunt u zich elke morgen opnieuw over een veranderde verschijningsbeeld verheugen, want dagelijks openen nieuwe bloemknoppen.

Postelein, geelzwarte huzarenknoopjes, afrikaantjes als eindeloze bloeier, dwergzinnia’s, vuursalie en andere rijkbloeiende zomerbloemen – deze 15-30 cm lage zonnekinderen stellen geringe eisen en zijn daardoor bijzonder makkelijk te onderhouden.

Standplaats

Deze zomerbloemen groeien op elke humeuze bodem op een zonnige of halfschaduwrijke plaats. De zaden worden dun verdeeld uitgestrooid, licht me aarde bedekt en na het opkomen eventueel uitgedund. Of u heeft ook de mogelijkheid de jonge planten in kleine potten vroegtijdig op te kweken en deze dan vanaf mei in bloembakken te planten.

Tips

De meesten van deze kleurrijke bloemen trekken met veel nectar een stuifmeel attractieve vlinders, bijen, hommels en nuttige zweefvliegen aan.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee