Terug

Geurbloemen om van te smullen

Deze zaadmix bevat weelderig bloeiende en kleurrijke zomerbloemen met bladeren of bloemen, die verleidelijk naar allerlei snoepgoederen geuren. Dat zijn b.v. heliotroop met een zachte vanillegeur, zoete honingaroma, eetlustopwekkende anijs- en chocoladegeur, munt-, gombeertje- en droparoma. Binnen korte tijd na het planten openen de eerste bloemen en de laatste bloeien door tot aan de vorst. Dus kunt u nog tot begin juni vrije vlakken in bloemperken, potten en bakken beplanten. Deze veranderen zich straks in weeldering bloeiende geuroasen. Deze mix is rijk aan soorten en verheugt vele zomer- en herfstweken lang tot aan het begin van de winter. Hoogte ca. 50 cm.

 

Standplaats

Enige van de aanwezige soorten zijn warmtebehoeftig. Dus is het raadzaam de mix in dozen of meerdere korrels direct in potten te zaaien. Dun met aarde afdekken, aanduwen, aangieten en tot aan de kieming op een warme vensterbank te zetten. Geef deze snelgroeiende zomerbloemen een voedselrijke, humeuze en doorlaatbare aarde en een onkruidvrije zonnige, warme standplaats in de volle grond.

 

Tips

De aromatisch geurende bloemen en bladeren van deze mix kunt u op een luchtige, tegen regen beschutte plek goed laten drogen, zodat u hun aroma ook voor de wintermaanden kunt behouden. Ze zijn weliswaar niet voor consumptie, maar wasemen hun verrassende aroma in schalen of als decoratie ook in de wintertijd uit.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee