Terug

Sierpompoen ‘Tulband-Mix’

Decoratieve pompoenen met exotische vormen en bonte kleuren. Zeer lang houdbaar. Rankend.

De interessante exotische vormen van de pompoenen verheugen steeds meer de jonge en de oude lui. De kleuren zijn opvallend en ongewoon – juist van pas voor uw herfst decoratie, als spatiale versiering, voor het knutselen en als een grappige, opmerkelijke cadeau. Ze houden meest langer dan een halfjaar. De tot aan 3 meter lange ranken begroeien binnen korte tijd beschuttingen, vlechtschermen en muren en doen dienst als beschermschot. Hun weelderige groei geeft tuinhuisjes, pergola’s en paviljoenen een romantische uiterlijk.

Standplaats

Voor hun snelle groei hebben de pompoenen een beschutte, zonnige standplaats en een voedselrijke, humeuze, doorlaatbare tuinaarde nodig. Organische bemesting en rijkelijk watergiften hebben een voordelige effect.

Tips

1-2 korrels per zaadplaats ca. 2 cm diep uitzaaien, zodra de bodem voldoende verwarmd is. Voorgezaaide planten werpen vroeger en rijkelijker vruchten af. Hiertoe telkens 1-2 korrels vlaak in kleine potten uitzaaien, ca. 1 cm dik met aarde bedekken en gelijkmatiig vochtig houden. Ca. 3-4 weken bij een temperatuur van 14-16°C verder opkweken en nadat er geen vorstgevaar meer bestaat kunnen de plantjes zonder beschadiging van de wortels in de volle grond worden geplant.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee