Terug

Sierpompoen ‘Gezichten’

Snelgroeiende klimplant met vele aantrekkelijke houdbare vruchten. De planten ranken goed aan vlechtschermen, piramiden en schuttingen. Hoogte tot aan 3 m.

Het knutselen met pompoenen is niet alleen voor Halloween bij jonge en oude lui geliefd. Vanaf september tot aan de winter kunt u van de prachtig bonte en maandenlang houdbare siervruchten ook zonder scherpe messen aantrekkelijke figuren en gezichten snijden. Op gladde schillen kunt u uitstekend schilderen en uw creativiteit naar hartelust de vrije teugel laten. De exotisch bont gekleurde en gek gevormde vruchten zijn tegelijk een opvallende decoratie, die u met herfstachtige bloemen en bonte loof in het huis en in korven naar wens kunt combineren. De snelgroeiende klimplanten bedekken binnen korte tijd beschuttingen, vlechtschermen, piramiden en tuinhuisjes. Oogst van de vruchten vanaf september tot november.

 

Standplaats

Geef de planten een zonnige en windbeschutte standplaats en een voedselrijke, zanderige en humeuze bodem. 

 

Tips

De snelgroeiende klimplanten moeten in potten op de warme vensterbank of in de broeikas worden voorgegroeid. U kunt de vruchten op een tegen de regen beschutte plaats naast elkaar leggen, zodat zich deze niet beroeren en laten drogen.

 

 

omhoog
Trusted Shops Guarantee