Terug

Pronkerwt ‘Erewhon’

Met deze soort is een doorbraak in de plantenteelt gelukt. Bij pronkerwten zijn normaal gesproken de bovenste bloembladeren donkerder als de onderste bloembladeren. Bij Erewhon is dat precies omgekeerd. Deze sterk geurende soort is beslist interessant voor uw tuinperk en ziet er mooi uit in kleurrijke zomerse bloembossen.

(éénjarig)

Uitzaaiing

januari, maart tot april, oktober tot december

Bloei

juni tot augustus

Hoogte

1,8 m

Standplaats

zonnig

klimplant

voedselrijke bodem

ideale snijbloem

voor schuttingen, priëlen, obelisken

Tips voor de uitzaaiing

De zaden de hele nacht door in warm water weken. 3 zaden, 1 cm diep in 8 cm potten in vochtige, voedingsrijke kweekaarde uitzaaien. Iets met aarde bedekken, aanduwen en vochtig houden. De bak in een kamerbroeikas of een plastic zak bij een temperatuur van 20-25°C bewaren tot na de kieming, die na 7-21 dagen volgt. Licht begunstigt de kieming. Uitzaaiingen in de lente direct in de volle grond, 2,5 cm diep in een rij met een afstand van 7,5 cm, uitzaaien.

Verzorging

Uitzaaiingen in oktober onder koele condities zoals b.v. in een koude broeikas overwinteren en nadat er geen vorstgevaar meer bestaat en de bodem zich in het voorjaar heeft verwarmd in de volle grond planten op een afstand van 23-30 cm. Na de opening van het tweede bladpaar een beetje knippen om zo een goede vertakking te begunstigen. Bij droog weer uitvoerig gieten. Verwelkte bloemen en bladeren regelmatig verwijderen, opdat de zaadvorming wordt onderdrukt en het nabloeien wordt begunstigd.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee