Terug

Oosterse papaver ‘Plum Pudding’

Deze prachtige oosterse papaver komt van eigen teelt. „Plum Pudding“ is de verbeterde soort van de geliefde voorganger „Patty’s Plum“. De kleur is ongeveer hetzelfde maar de stelen zijn krachtiger, ze bloeit langer en vaak ook een tweede keer in hetzelfde jaar. Een schitterende plant die in geen enkel tuinperk mag ontbreken. (Papaver orientale)

(tweejarig)

Uitzaaiing

februari tot juni en september tot oktober

Bloei

mei tot juni

Hoogte

60-70 cm

Standplaats

zonnig

voedselrijke bodem

voor tuinbedden met vaste planten

Tips voor de uitzaaiing

Uitzaaiing in voedselrijke aarde. De zaden niet met aarde bedekken. De bak in een kamerbroeikas of een plastic zak op een temperatuur van 15°C bewaren tot aan de kieming, die na 10-21 dagen volgt. Licht begunstigt de kieming.

Verzorging

Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn, deze in 8 cm potten of schalen verspenen. Zachtjes aan de buitentemperatuur laten wennen en nadat er geen vorstgevaar meer bestaat in de volle grond planten op een afstand van 30 cm. Latere uitzaaiingen in de broeibak of broeikas overwinteren en in het volgende voorjaar in de volle grond planten.

Trekt nuttige dieren aan

Deze plant wordt in de tuin van bestuiverinsecten geliefd. Vlinders, hommels, bijen alsook vele ander insecten zoeken planten, om zich aan hun nectar en stuifmeel te laven. Hierbij verspreiden de insecten de pollen en bevorderen zo de zaad- en vruchtvorming.

Trusted Shops Guarantee