Terug

Schaduwbloemen mix

Kleurrijke bloemen voor halfschaduw en schaduwrijke plaatsen in de tuin. Aangenaam geurend. Bloeit van maart tot de vorst. Hoogte 20 tot 120 cm.

Schaduwrijke plekken in de tuin hoeven geen probleem te zijn. Zelfs als struiken en bomen de lichtruimte beperken en hun wortels de voedingsstoffen wegtrekken, vinden de eenjarige en vaste planten van deze prachtige, kleurrijke mix hun weg wel. Schaduwrijke plekjes kunnen er bijzonder mooi uitzien als het makkelijk te onderhouden vingerhoedskruid zich daar verspreidt, nachtviooltjes hebben een aangename geur, Judaspenning biedt veel bloemen in de lente en decoratief materiaal voor droogboeketten in de herfst, akeleien bloeien delicaat of vergeet-me-nietjes, viooltjes en sleutelbloemen zorgen voor vroege kleur in de tuin. Deze mix is gemakkelijk te verzorgen en kan zoveel mogelijk aan zichzelf worden overgelaten als de planten eenmaal gegroeid zijn. U kunt er natuurlijk ook boeketten van snijden.

 

Zaaien:           in de pot en de volle grond – maart tot juni

Kiemen:          8 tot 28 dagen bij 2-15° C

Kweken:         verspenen als de planten te dicht op elkaar staan, ook verplanten is mogelijk

Afstand:          breed, in rijen of pollen

Bloei:              van maart tot de vorst

 

Standplaats

Elke vochtige tuinbodem op een halfschaduwrijke of schaduwrijke plek is geschikt. Niet uit laten drogen!

 

Tip

Zaai het zaad dun over een brede oppervlakte op losse, vochtige grond, druk het aan en bescherm het tegen uitdrogen tot het ontkiemt. Te dichte zaailingen kunnen ook worden verspeend en elders worden geplant. Als het snoeien in de herfst gebeurt, zullen de planten jarenlang trouw blijven aan hun standplaats door zichzelf uit te zaaien.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee