Terug

Zonnebloem ‘Fantasia’ F1

Rijk kleurenspel van pollenvrije bloemen, vertakte groei, lange bloeitijd. Hoogte ca. 2 m.

De fantasievol samengestelde mix biedt een bijzonder rijke kleurselectie bij de zonnebloemen. Glanzend goudgeel contrasteert met warm brons, fris citroengeel en halfgevulde, tweekleurige bloemen. Alle bloemen van deze mix zijn pollenvrij. Ze zijn bijzonder geschikt als snijbloem, omdat ze geen kleverig stuifmeel op meubels en vloeren verspreiden.

 

Zaaien:           volle grond – half april tot half juni

Kiemen:          7 tot 14 dagen bij 15-20° C

Kweken:          verspenen als de planten te dicht op elkaar staan.

                        Dan in de volle grond planten vanaf half mei

 

Afstand:          40 x 40 cm

Bloei:              van juli tot september

Standplaats

Zonnebloemen gedijen op elke tuinbodem met een goede watervoorziening en bemesting. Ze geven de voorkeur aan een zonnige standplaats.

Tips

In de volle grond zaaien kan vanaf half april in groeven van ongeveer 2 cm diep. Ter bescherming tegen vogelvraat kan een insectenbeschermingsnet of vliesdoek worden gelegd, wat ook de opkomst verbetert en de ontwikkeling van de plant versnelt. Bij het voorkweken moeten 2 zaden direct in kleine potjes worden gezaaid en vroeg worden uitgeplant, omdat zonnebloemen op verspenen met een achterblijvende groei kunnen reageren. Snoeien kan zodra de bloemblaadjes opengaan. Om de houdbaarheid te bevorderen, snijdt u de stengels schuin af en verwijdert u alle bladeren onder de bloem, op drie na. Zet de zonnebloemen meteen in een vaas met vers water.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee