Terug

Sonnenblume "Ring of Fire"

Eenjarig. Een interessante kleurencombinatie van vurig goudgeel en roodbruin gekleurde bloembladeren/petalen, die een drukke, niet klaar begrensde ring om het donkere midden vormen. Een soort van kwaliteit – van deze mening war ook de Europese en Amerikaanse kweekvereniging en bekroonde ‚Ring of Fire‘ met de ‚Fleuroselect quality ‚ en ‚All American Selection Winner‘. Heel goede vertakking. Groeihoogte ca. 110 cm.

 

Verzorging

Het voorgroeien gebeurt in een warme broeikas of op een vensterbank. Uitzaaiing 2-3 cm diep (donkerkiemer) in potten, ca. 2-3 korrels per pot. Vanaf half mei (vorstvrij) kunnen de planten in de volle grond worden geplant, vooraf aan de buitentemperaturen laten wennen (afharden). Vanaf half mei kan direct in de volle grond aan de gewenste plaats worden gezaaid. Temperaturen en vochtigheid constant houden. Zaaigrond gebruiken! Plantafstand 50 x 50 cm.

 

Gebruik

‘Ring of Fire’ is als snij- en perkplant een echte blikvanger. Met een groeihoogte van ca. 1,10 m kan deze soort ook in een grote pot worden geplant. Uitgebloeide zonnebloemen zijn zeer decoratief voor droge bloemstukjes.

 

Tip

Een voedselrijke, doorlaatbare bodem en voldoende vochtigheid begunstigen een goede ontwikkeling. Bemesting is voordelig.

Trusted Shops Guarantee